Wat voor moeder ben jij?

Wat voor een moeder ben jij?

Dat je niet wakker ligt van de zorgen om je kinderen?

Gisteren werd haar  moeder van 80 ontslagen van het juk om zich dat te doen. Wakker liggen van zorgen over haar kind. 

Angst is een slechte raadgever zei een wijze oude man ooit tegen dat kind.

In haar lijf voelt angst als het bevriezen van haar levensenergie. Als een kramp en een gebrek aan lucht. Ze had zelf nergens geen angst meer voor. Terwijl af en toe er in haar moederhart natuurlijk ook een neiging is om bang te zijn, dat haar kuikens wat overkomt.

Maar de werkelijkheid is dat die kuikens een eigen leven hebben en eigen keuzes maken. Dat ze zelf toen zij hun leeftijd had, het zijn dertigers, ook al eigen keuzes maakte.

Ze mag kort de kramp voelen en dan overgaan op vertrouwen. Dat alles precies loopt zoals het moet lopen, dat het lot allang meeloopt op hun pad.

Dat ze van haar nodig hebben dat ze zegt: ” alles komt goed. En als je hulp of advies nodig hebt, dan weet je me te vinden.”

Ze reed terug naar huis en besefte dat het in de vrouwenlijn van haar moeder past om wel te blijven zorgen maken. Maar dat haar moeder dan de stem spreekt van haar grootmoeder. Die van de 10 kinderen die ze had, of 11, bedacht ze later, er 9 heeft afgegeven voordat ze 40 waren. Er overleed 1 dochter en 8 zoons als ze het verhaal goed heeft onthouden.

Zij gunt haar ma haar proces en weet dat ze niet open staat voor haar gedachten en  ordening in wat er is voorgevallen.

Ze heeft haar ontslagen uit haar  rol van wakker liggende moeder. En zij ontsloeg zich zelf van de rol van dragende dochter.

In het begin van de avond als haar tranen na het delen van haar verhaal met haar lief zijn gedroogd doet ze een ritueel op haar werkkamer. Ze doet iets met Palo Santo en salie, poppetjes en mineralen en  laat de nieuwe ordening  een nachtje staan. Zodat iedereen er in de energie aan kan wennen.

In de wandeling door  de krakende sneeuw vanochtend voelt zij zich rustiger dan ooit. De pijn in haar nek aan de linkerkant die ze al een paar weken had is als sneeuw voor die zon verdwenen.

Haar hart is open en rustig.

Ze weet en voelt: ik ben vrij.

Share this post
  ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.