Systemisch werken in organisaties


organisatieopstellingen voor iedereen in het bedrijfsleven.

Systemisch werken in organisaties

Een organisatieopstelling volgens Hellinger, is een interactieve werkwijze. Een werkwijze die inzicht geeft in hoe de rollen in het dagelijkse werk het meest krachtig kunnen worden neergezet. We kijken welke dynamieken er spelen binnen jouw organisatie. We onderzoeken de dynamieken die belemmerend zijn, wanneer het gaat over succesvol zijn en doelen bereiken.

In deze werkvorm speelt de toekomst een rol met inachtneming van het verleden. Hoe behoud je je visie, hoe kan je in je werk doen wat je écht wilt? Hoe ga je om met de huidige tijd? Maar ook HRM thema’s zoals leiderschap, verzuim en rolverdelingen kunnen verhelderd worden.

Een organisatieopstelling is bedoeld voor iedereen in het bedrijfsleven; werknemers, werkgevers, zzp’ers, teams en directies.

Wat een organisatieopstelling voor uw bedrijf kan doen

> Krijg inzicht in wat wel en niet werkt als het gaat over taak- en rolverdeling binnen dagelijkse samenwerkingen en onderlinge dynamieken.

> Zie als organisatie waar cliënten echt blij van worden.

> Overwin weerstand en kies voor verandering vanuit verbinding.

> Het verleden kunnen laten rusten, zodat de toekomst echt zijn intrede kan doen.

> Geeft opnieuw verbinding met de echte bedoeling van het bedrijf en zijn oprichters, zodat er een stap kan worden gezet richting hier en nu.

> Geeft helderheid hoe dienstbaar het bedrijf is en waar het echt om draait zodat medewerkers zich weer wezenlijk verbinden.

Thema's


Icoon-ziekte-en-gezondheid

Ziekte & gezondheid

Ziekte is te bestrijden met allerlei reguliere middelen, maar wanneer je open staat voor mijn systemische blik kunnen we samen kijken wat jouw ziekte betekend voor het systeem van herkomst. Stel dat jouw ziekte een stem zou hebben, wat is dan de boodschap en kun je de boodschap horen? Sta je open om te kijken naar je ziekte vanuit de gedachte dat deze liefdevol is gekomen om balans te herstellen in het systeem van herkomst? Of dat je onbewust iemand in jouw systeem eert door deze ziekte op je te nemen?

Icoon-toekomst-of-verleden

Toekomst of verleden

Wil jij of je organisatie de toekomst wanhopig proberen te vinden of laat je de toekomst jou vinden? De toekomst lijkt een planbare kalender waar we zelf koers kunnen bepalen, maar werkt het in de dagelijkse werkelijkheid wel echt zo? Hebben we focus nodig of hoeven we enkel vindbaar te zijn voor de toekomst die naar jou toe komt. Die toekomst die door je hart stroomt en niet planbaar is en past bij het thema in jouw leven?

Icoon-dood-of-leven

Dood of leven

De dood is vaak een onderwerp waar we allemaal iets van vinden, maar waar we met een boog omheen lopen. En toch… de dood hoort bij het leven. Je kunt contact met de dood maken ver voor deze het roer in je leven over komt nemen. Ervaring leert dat de kennismaking met je dood wonderbaarlijk veel levensenergie kan geven. Heb je een issue met de dood? Ben je bang, kijk je er naar uit of zoek je handvatten om rust te vinden in je proces? Ben je zelf terminaal ziek en wil je rust vinden of ben je mantelzorger die zoekt naar rust? Het lot en de dood zijn met elkaar verbonden, en met het leven.

Stap uit het drama en verbind je met wat stroomt

- Trudy Hommel -