Moederwens of kinderwens?

Moederwens of kinderwens?

Woorden hebben gewicht. Soms schrijf je iets per ongeluk op en dan word je aan het denken gezet hoe “per ongeluk” dat is. Als opsteller werk ik met allerlei onderwerpen en thema’s. Wat tegenwoordig met regelmaat voorbij komt is de opstelling: “Omdat het maar niet lukt om zwanger te worden.” Vanuit de overtuiging dat thema’s en klanten jouw vinden en niet per se andersom, werk ik zonder garanties uiteraard rondom dat thema. En ik moet er over schrijven, anders doe ik mijn werk tekort. En de moedigen die de weg naar het grotere geheel hebben gevonden. Moederwens of kinderwens? Wat is het voor jou?

Garanties tot de voordeur

Natuurlijk laat ik mij niet verleiden tot beloftes, want ik ben God niet. Ik draag ook niet per se een blauwe jurk, om plaats vervangend de moeder Maria uit te hangen. Ik ben gewoon mijzelf. En ik beweeg mee met wat er zich aan dient. Als iemand wil werken rondom dit thema is dat gegeven ook helder in de eerste ontmoeting. De kleine letters zijn er bij mij niet. Resultaten uit het verleden bieden gewoon geen garanties voor toekomst. Het is ook niet mijn doel om iets te fiksen, laat dat helder zijn.

Dus wie, vrij van afdwingen, haar thema rondom het wel of niet moeder worden wil onderzoeken, is welkom. Ook als er uit dat onderzoek, of na de opstelling geen reis gemaakt wordt van het hart naar de baarmoeder.

Kinderwens versus moederwens

Mijn klant in dit soort opstellingen is volgens mij het hele systeem. Of de ziel, die twijfelt of het de aarde al terug wil vinden in de schoot van de vrouw die haar moederwens komt onderzoeken. Misschien werk ik wel het meest voor de ongeboren ziel. Die de mogelijke moeder op pad stuurt om te kijken of er een match is. Een mogelijke poort naar leven. Een soort van boer zoekt vrouw, of ziel zoekt baarmoeder. Ziel zoekt ziel mag ook. Ik ben gewoon een onderzoeker in het systemische veld. Mijn gedachte is dat de ziel die een schoot zoekt al een linkje kan maken met de vrouw die die schoot wel, of niet beschikbaar heeft. De vrouw komt zichzelf kwetsbaar opstellen. Wat me opvalt is dat mannen heel vaak niet open staan voor een opstelling. Zij worden natuurlijk wel gerepresenteerd dus energetisch zijn ze er toch. De energie van de vader komt via de moeder in het kind. Zij draagt. Zij is poort van leven.  Ik zie de kracht van deze vrouw, en ik zie de in mijn ogen ontbrekende vaders. Uitzonderingen daar gelaten, hulde aan wie wel mee komt. Ik wil niet oordelen, maar de eenzaamheid van deze vrouw met haar moederwens is vaak heel tastbaar. Terwijl het systeem toch ook met regelmaat laat zien waarom er een blokkade staat tussen de vader en het te ontvangen kindje.

Vaderwens?

Ik durf me hardop af te vragen wat de maat is van de vaderwens. En uit welke bron die komt. Moederwens is vaak beter voor reguliere behandeling vatbaar. Is het offer dat zij daarmee brengt groter dan dat van de man? Ik kan als vrouw het verschil niet voelen. Ik weet wel mijn eigen moederwens van weleer. Die voel je in de plek waar de grond vruchtbaar wordt.  Misschien is dat voor een man wel anders. Machteloosheid is wat ik zie als het zich toont, de vaderwens. Het besef dat vruchtbaarheid niet te koop is is vaak oorverdovend. En ik zie de zichtbare afstand tussen de wensen. Ik zie vrouwen die zichzelf verliezen in behandelingen en ik zie mannen die afhaken. En die gewoon hun vrouw terug willen voor dat de vader- en moederwensen er waren.

Rust

Wat er ook gebeurd in de opstelling, er komt altijd rust in het proces. Dat is wat ik terug hoor van wie zo moedig is geweest om er eens anders naar te kijken. Rust in dat wat onderweg is, en wat niet. En verbinding. Door te ervaren waar je staat in het proces van hoop en liefde wordt helder waar iedereen staat. Misschien wordt daar de grond wel nog vruchtbaarder van, wie weet? Of rust dat het er niet van lijkt te komen, of helderheid waar de wens eigenlijk vandaan kwam. Voor wie wilde je eigenlijk dat kindje op de wereld zetten? Het kan zo maar zijn dat het jouw verlangen niet is…….heb je daar wel eens aan gedacht?

Share this post
  


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.