Wat is jouw Legacy?

Wat is jouw Legacy?

Soms leer je van je kinderen. Dat voelt als oogsten vind ik zelf. En dat doe ik momenteel, maal 3 he, want ik heb 3 fantastische kinderen, volwassenen inmiddels. En een van die mooie mensen sprak mij deze week aan op wat ik ooit achter zou willen laten. En bedankt lieverd, dat kost me een slapeloze nacht. Want er is op een knop gedrukt die niet uit gaat volgens mij, tot ik mijn poorten open heb gezet voor mijn Legacy. Mijn bedoeling, mijn harten werk. Wie niet geraakt wil worden mag nu stoppen met lezen, want wie weet word dit artikel een sneeuwbaleffect he. Wees gewaarschuwd. Misschien steekt jouw zoektocht naar jouw Legacy de kop op!

Wat laat jij achter?

Ik sta met 2 stevige benen in mijn leven, als mens en als professional. Zie mijzelf als bevlogen professional en mens in verschillende rollen . Ik ben een interimmanager die gestoeld op de kijk op het grotere geheel haar voetstappen zet. En daar met volle teugen van geniet ook, laat dat gezegd zijn. De basis van mijn zijn is het systemische werk, en daar trek ik allerlei jasjes en jurkjes in aan. Maar mijn blik is er een op de onderstroom. Omdat daar vitaliteit vandaan komt. Daar geloof ik heilig in. Ik ben niet onmisbaar het gaat niet om mij. Maar de vraag van mijn kind wat er verdwijnt als mijn tijd op de aardkloot voorbij is raakte mij diep vanbinnen. En ik werd dus keihard geraakt door mijn intrinsieke antwoord op haar vraag.

Legacy van leven

Wat me steeds opnieuw vindt in mijn rol als opsteller is het vraagstuk fertiliteit. Waarom krijgt een stel het niet voor elkaar om zich voort te planten? Wat staat daar tussen? Hoe kan men acceptatie vinden en in liefde verbonden blijven met elkaar en het leven als er geen vrucht uit de schoot komt? Ik heb in 12 jaar opstellingen begeleiden tal van opstelling gedaan over dit onderwerp. En dat geeft zo’n mooie kijk op het leven! Interimmanages zijn er genoeg, opstellers ook, maar opstellers die werken rondom dit thema? Zijn die er ook? En genoeg? Mijn Legacy heeft mij dus gevonden. Ik heb het niet zelf bedacht, maar kennelijk is het de bedoeling. Ik ontving deze week weer een mailtje van een aanstaande moeder en aanstaande oma. Ze waren samen op een workshop en het is gelukt! Ik ben geen fertiliteitsgoeroe, wil die naam niet hebben. Maar kennelijk maken mijn opstellingen helder waar de weg loopt van het hart van de moeder naar haar schoot.

Legacy of niche

Ik geef me hiermee over aan mijn niche. Ik zou graag andere opstellers handvatten geven om dat ook te doen. Het zou zo maar kunnen dat mijn ervaring een bijdrage kan zijn aan een groter geheel. Waarbij er stellen in verbinding blijven in hun proces. Het proces naar acceptatie van een leven zonder kinderen. Of naar het onder ogen komen van het systemisch obstakel tussen hart en moederschoot. Ik inventariseer met een vragenlijst en het maken van testimonials van klanten die eerder bij mij kwamen wat ik er als opsteller mee kan. Wat de inzichten zijn tot op heden. Ik dien daarmee het grotere geheel.

Vraag:

Resoneert het bij jou als opsteller?
Heb je al een gedegen opleiding in systemisch werken gedaan en wil je je verder ontwikkelen in dit onderwerp? Laat van je horen?
Ben je als stel of als vrouw onderweg op het pad dat anders loopt dan gehoopt? Laat van je horen, ik ben er.

Share this post
  


2 thoughts on “Wat is jouw Legacy?

  1. Beste Trudy,

    Ik wil gehoor geven aan de laatste zin uit dit artikel. Ik beloop het pad dat anders loopt dan gehoopt. En voorzichtig doe ik stapjes naar oplossingen “buiten” mijzelf. Hulp. Mondjesmaat. M’n tante wees me op Opstellingen. Geen idee wat ik daarvan moest denken, maar nieuwsgierig ben ik gaan zoeken naar de combinatie fertiliteit en opstellingen. Zo ben ik op jouw website terrecht gekomen. En dat heeft wat met me gedaan.

    Je artikelen zijn inspirerend, hebben me aan het denken gezet. Als ik er even doorheen zit, lees ik je artikel “er is eens”. Die is zo ontzettend raak en troostend. Wie weet dat ik -als de wereld het toelaat en de inspiratie uit jouw woorden en de kalmte van deze tijd, het wonder niet laten gebeuren- Eens ga onderzoeken wat opstellingen voor mij/ons kunnen betekenen.

    Wat een mooie legaat heb je. Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.