Het kind in je hart

Het kind in je hart

Kinderen wonen eerst in je hart en dan in je buik. Dat zeg ik altijd, wanneer ik opstellingen begeleid die gaan over (on)vruchtbaarheid. Wat me opvalt, is dat vrouwen anders staan in de weg naar ouderschap als mannen. Wat ik probeer te verhelderen is dat je ook al heb je nooit dat kind in je armen, je kunt wel contact maken met het kind in je hart.  Om vrede te krijgen met het antwoord op de vraag of er echt een kindje in je schoot komt, of niet, is het mogelijk om te onderzoeken waar dat kindje is. Of het veraf is, of dichtbij. De opsteller in mij laat vervolgens los of er na verloop een geboortekaartje mijn kant op komt. Voor het eren en liefhebben van het hartenkind sturen we gewoonlijk geen geboortekaartjes. Maar het opstellen van dit harten kind werkt helend. Ik zie het elke keer weer. Het kind in je hart.

Woorden over het kind in je hart

De woorden die een hartenmoeder gebruikt doen er toe. Wat als je leven niet naar verwachting verloopt? Er is altijd een weg mogelijk die gaat over het voorbij gaan van de dingen. En dan ben je ineens 40 of nog ouder en dan overvalt je het idee dat je iets over hebt geslagen. Dat er een kans aan je voorbij is gegaan. Maar is dat zo? Je kunt in de snelheid van de tijd en alle afleiding die er is geen aandacht besteden aan je hartenroep om een kind. Maar daarmee loop je volgens mij de kans dat er een leegte in je lijf komt die je nooit meer gevuld krijgt. Het antwoord is volgens mij liefdevol oordeel loos onderzoeken. De ziel waar je naar verlangd is ook op zoek naar jou. Die ziel kun je een lichaam geven. Al is het maar voor de duur van jouw opstelling.

Hartenmoeder

De vrouw die in haar hart al moeder is maar niet in de tastbare werkelijkheid die mag representanten neerzetten. Ze laat alle gedachten en oordelen in dit moment los. En kiest zorgvuldig haar representanten. Voor de vader, donor voelt als ongepast, een kind komt uit een vader en een moeder. Er is er van elk maar 1. Er wordt een representant neergezet voor het hartenkind. De ziel die op zoek is naar de moederschoot. Ik verbaas me steeds opnieuw over de impact die dat heeft. Dat het zo tastbaar wordt als moeder en kind elkaar al mogen ontmoeten. Elkaar mogen erkennen, want waar een vrouw haar moederrol onderzoekt is vaak al een ziel in de buurt die haar ook zoekt. Deze representant kan haarfijn voelen waar de poort van leven voor hem of haar is. Dichtbij, veraf. Via een man die de andere helft van hem of haar toevoegt, of een geliefde. Zodat er een andere bedding ontstaat voor de weg naar de aarde.

Ontroering voor het hartenkind 

Mijn ontroering is groot als er echt contact kan worden gemaakt. De vrouw haar armen opent voor dit kind wat al zo lang een plek heeft in haar hart. Al zou er nooit een geboortekaartje volgen, er is heling in de ruimte. De heling van het moederhart. De erkenning dat het verlangen er mag zijn. Alle (voor)oordelen vallen weg. Over leeftijd, wel of niet kiezen. Het hoofd gaat uit, het hart gaat aan. Iedereen eromheen maakt onderdeel uit van de systemische kraamkamer. De vrouw wordt volwassen en verhoudt zich opnieuw tot haar eigen moeder en haar systeem van herkomst. Het kind voelt zich welkom en gekoesterd. Liefde stroomt. Ik begeleid, heet welkom en ik laat in liefde los.

Share this post
  , ,


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.