Onvruchtbaar, en nu?

Onvruchtbaar, en nu?

Haar verlangen is om te kijken wat er tussen haar en haar kindje in staat. Het kindje waar ze met haar partner zo naar verlangt en waar ze zoveel liefde voor voelt. Maar dat de weg van haar hart naar haar buik niet lijkt te kunnen vinden. Hartenkind van jou en mij? Zij wil op een andere manier kijken waarom ze onvruchtbaar is. En ik buig voor haar kwetsbaarheid. En maak geen beloftes. Onvruchtbaar, en dan?

De Opstelling

Ik vraag haar een representant uit te zoeken voor haar hartenkind en een voor zichzelf. Er is meteen contact en er lijkt eigenlijk helemaal niks tussen te staan. Ik vraag een representant voor de vader van dit kind. Deze is geheel gefocust op haar, de moeder van dit kind. Kan ook contact maken met het hartenkind dat tegenover hen staat. Kind geeft wel aan dat ze zich aangetrokken voelt door moeder maar niet door de man die naast haar staat. Ik vraag aan een nieuwe representant om de plek te nemen namens “waar dit echt over gaat”. Deze representant geeft aan dat hij naast de moeder hoort. De representant van dit hartenkind geeft meteen aan dat ze wel echt contact heeft met de laatst toegevoegde representant. Haar verbinding gaat naar moeder, en de mens die gerepresenteerd wordt en naast de moeder wil staan. En die de huidige partner opzij wil hebben. Ik laat deze beweging volgen. Hartenmoeder staat hiermee naast de laatst toegevoegde representant. Ik vraag wat haar verhaal is, dat het erop lijkt dat of haar huidige partner niet de vader van het hartenkind kan zijn, of dat deze representant staat voor de donor die wel de vader gaat worden.

Er is nog een ander verhaal

Dit hartenkind wil gezien worden. Door beide ouders. Zij verteld dat ze eerder een zwangerschap heeft doorgemaakt, en dit kindje is maar even in haar buik geweest. Ze heeft er toen voor  gekozen om het kindje weg te laten halen. Ik vraag haar te zeggen tegen dit hartenkind: “Jij bent mijn eerste kind. Je was even in mijn buik, maar voor altijd in mijn hart.”  Daar komen tranen van, en rust. Ik vraag of de representant van dit eerste (ge-aborteerde) kindje op de grond voor haar voeten wil gaan zitten. Dan vraag ik een representant van het kindje dat nu op zoek is naar een aardemoeder. Deze zorgt ervoor dat de vader van het andere kindje afstand neemt van de moeder van zijn kind. En dat hij ruimte maakt voor de huidige partner.

Vader en moeder

De nieuwe representant staat stralend naar zijn ouders te kijken. Moeder met de hand op het kindje aan haar voeten en in haar hart. Dit stel kijkt liefdevol naar hun hartenkind. Moeder spreekt uit: “jij bent mijn tweede kindje, en de eerste van ons samen.” Vader spreekt uit:” jij bent mijn eerste kind, en de eerste van ons samen.”

Liefde en rust.

Share this post
  ,


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.