Familieopstellingen Tilburg


Familieopstellingen Tilburg

Om een misverstand uit de weg te ruimen: familieopstellingen gaan zeker niet alleen over familiekwesties. Een familieopstelling is feitelijk een methode om inzicht te krijgen in de bewuste en onbewuste patronen in jouw systeem van herkomst. Ik noem dat de onderstroom.

Je krijgt tijdens een familieopstelling inzicht in de oorzaak van bestaande patronen. Dit inzicht geeft een antwoord op je levensvragen. Ik laat je zien dat je in liefde verbonden bent met bestaande patronen in jouw systeem van herkomst. Vanuit die liefde mag je een nieuwe weg mag lopen. Een opstelling zal iets in jou verschuiven, waardoor je voelt dat je nieuwe keuzes kunt maken.

Hoe een familieopstelling jou kan helpen

Wat een familieopstelling oplevert is heel verschillend. Wat jij als vragensteller na de opstelling doet, is natuurlijk aan jou. Vaak ervaar je na de opstelling opluchting over de duidelijkheid die je hebt ervaren zodat je nieuwe stappen kunt zetten in je leven. Met regelmaat vindt er tijdens de opstelling een stukje verwerking plaats. Verwerking van iets wat je niet eerder een plek hebt kunnen geven. Soms is een nieuw inzicht voldoende om de volgende stap te zetten in jouw leven.

Een familieopstelling werkt op een dieper niveau lang door. Het kan dus ook zo zijn dat je in eerste instantie niet het idee hebt dat er heel veel is gebeurd, maar dat je er na verloop van tijd achter komt dat er wel degelijk dingen zijn veranderd. Ik adviseer altijd een incubatietijd van 2 weken.

Is de stap om in een groep te werken te groot? Neem dan eens een kijkje op de pagina over individuele opstellingen. Ik kan je namelijk ook prima één op één coachen op een systemische manier.

Thema's


Icoon-ziekte-en-gezondheid

Ziekte & gezondheid

Ziekte is te bestrijden met allerlei reguliere middelen, maar wanneer je open staat voor een systemisch onderzoek kunnen we samen kijken wat jouw ziekte betekend voor het systeem van herkomst. Stel dat jouw ziekte een stem zou hebben, wat is dan de boodschap van deze ziekte? Sta je open om te kijken naar je ziekte vanuit de gedachte dat deze liefdevol is gekomen om balans te herstellen in het systeem van herkomst? Of dat je onbewust iemand in jouw systeem eert door deze ziekte op je te nemen?

Icoon-toekomst-of-verleden

Toekomst of verleden

Wil jij of je organisatie de toekomst wanhopig proberen te vinden of laat je de toekomst jou vinden? De toekomst lijkt een planbare kalender waar we zelf koers kunnen bepalen, maar werkt het in de dagelijkse werkelijkheid wel echt zo? Hebben we focus nodig of hoeven we enkel vindbaar te zijn voor de toekomst die naar jou toe komt. Ben je beschikbaar voor en toekomst die op zoek is naar jou? Die past bij het thema in jouw leven?

Icoon-dood-of-leven

Dood of leven

De dood hoort bij het leven. Je kunt contact met de dood maken ver voor deze het roer in je leven over komt nemen. Ervaring leert dat de kennismaking met je dood wonderbaarlijk veel levensenergie kan geven. Heb je een issue met de dood? Ben je bang, kijk je er naar uit of zoek je handvatten om rust te vinden in je proces? Ben je zelf terminaal ziek en wil je rust vinden of ben je mantelzorger die zoekt naar rust? Het lot en de dood zijn met elkaar verbonden, en met het leven. Oog in oog met de dood brengt vaak rust of hernieuwde vitaliteit.

Het leven zoals de liefde stroomt

- Bert Hellinger -